Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

ΒΙΠΑ Σχιστού: Δεν πληρώνουμε δημοτικά τέλη

Οι αντίξοες οικονομικές συνθήκες στη χώρα μας και «το δυσβάσταχτο κόστος των δημοτικών τελών» από το Δήμο Περάματος, ο οποίος «δεν παρέχει τις αντίστοιχες ανταποδοτικές υπηρεσίες» οδηγούν το Βιομηχανικό Πάρκο Σχιστού (ΒΙΠΑΣ) να προβεί σε όλες εκείνες τις νόμιμες ενέργειες για την απαλλαγή από το βρόχο των τέλων.

Στην απόφαση αυτή κατέληξε το δ.σ. του ΒΙΠΑΣ, ύστερα από σχετικές εισηγήσεις επιχειρήσεων-μελών του Πάρκου. Μάλιστα, εταιρεία-μέλος του Πάρκου, σε επιστολή της προς το φορέα διαχείρισης, καταγγέλλει πως πληρώνει από το 2005 κάθε μήνα και δημοτικά τέλη και κοινόχρηστα, 545,45 ευρώ με ΦΠΑ στο Δήμο Περάματος και 732,30 ευρώ με ΦΠΑ στο φορέα διαχείρισης του Πάρκου, ο οποίος και ουσιαστικά έχει αναλάβει την αποκομιδή των απορριμμάτων, τη δεντροφύτευση, το φωτισμό και γενικά τη φροντίδα του περιβάλλοντος χώρου.

«Κυριολεκτικά, οι παροχές από τον Δήμο Περάματος δεν υφίστανται», σημειώνει στην επιστολή-καταγγελία της η εταιρεία-μέλος του ΒΙΠΑΣ, για να καταλήξει:

«Όπως, λοιπόν, αντιλαμβάνεστε, πληρώνουμε την Τοπική Αυτοδιοίκηση και, συγκεκριμένα, το Δήμο Περάματος χωρίς κανένα λόγο. Δυστυχώς, η δύσκολη οικονομική κατάσταση που ταλαιπωρεί τη χώρα μας αλλά και συγκεκριμένα τον κλάδο μας δεν μας επιτρέπει τέτοιου είδους σπατάλες. Παρακαλούμε, όπως προβείτε στις απαραίτητες ενέργειες προκειμένου να απαλλαγεί η εταιρεία μας και γενικότερα όλες οι εταιρείες του ΒΙΠΑ. Σχιστού από το δυσβάσταχτο κόστος των δημοτικών τελών, που αδίκως πληρώνουμε όλα αυτά τα χρόνια, αφού ο Δήμος Περάματος εισπράττει μεν τα δημοτικά τέλη, δεν παρέχει δε τις αντίστοιχες ανταποδοτικές υπηρεσίες».

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΑΨΑΝΗΣ: Η αποκατάσταση της αλήθειας επιστολή του πρ. ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΠΑΛΑΙΟΥ ΦΑΛΗΡΟΥ

ΣΚΛΗΡΟΥ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ :1940:Αφήγημα του Ταξιάρχου ε.α. Ευσταθίου ή τέως Τζουτζούλη Ηλία από το χωριό Σκληρού Μεσσηνίας για Δημήτριο Μπουγά του Γεωργίου.

Αξέχαστες και πικρές αναμνήσεις από την πολεμικήν περίοδον Οκτωβρίου του 1940 έως και Αυγούστου 1949. Το κλέφτικο και θλιβερό τραγούδι του συγχωριανού και αρίστου σκοπευτού των φονικών πολυβόλων της Διμοιρίας μου, Μπουγά Δημητρίου του Γεωργίου, που όμοιαζε περισσότερο με μοιρολόγι παρά με τραγούδι και επαληθεύει μετά πάροδον δύο περίπου μηνών, προς δόξαν και αιωνίαν μνήμην του ήρωα και προς πίκραν και λύπην δικήν μου που τον έχασα για πάντα. Η έναρξη του Ελληνο-Ιταλικού πολέμου, μας ηύρεν επάνω εις το ύψωμα ΜΟΚΡΑ της Ελληνο-Βουλγαρικής παραμεθορίου περιοχής Σιδηροκάστρου Μακεδονίας, τόσον εμένα, όσον και των κατώθι οπλιτών της Διμοιρίας μου: α) του συγχωριανού μου Μπουγά Δημητρίου, β) Δεκανέα Αβδάλλα Θεοδώρου από το χωριό Μπελούσι της Ολυμπίας, γ) του στρατιώτη Ρέππα από το χωριό Φανάρι Ολυμπίας, δ) του στρατιώτη Λυμπερόπουλου Αναστάσιου από το χωριό Δραγώγι Ολυμπίας και ε) του στρατιώτη και μετέπειτα ήρωα Θωμόπουλου Αναστασίου από την Αμπελιώνα Μεσσηνίας. Ένα απόγευμα των τελευταί

Πώς να κάνετε μια εύκολη Ηλιακή Κουζίνα με υλικά που πιθανόν έχετε ήδη στο σπίτι!

Φανταστείτε την οικονομία που θα κάναμε αν χρησιμοποιούσαμε εναλλακτικές μορφές μαγειρέματος καθαρές για το περιβάλλον, αλλά και σε περίπτωση που μείνουμε από ρεύμα ή μήπως και σε κατάσταση πολέμου όπου δε θα λειτουργεί τίποτα... Οι κατασκευές είναι πολύ απλές και πολύ φτηνές με υλικά όπως καθρέφτες, αλουμινόχαρτα, χαρτόκουτα και κουτιά ξύλου που τα καπακώνουμε με τζάμια ή νάιλον μεμβράνες και σακούλες μαγειρέματος. Υπάρχουν επίσης και πιο άμεσοι κι εύκολοι τρόποι με καθρέφτες ή αλουμινόχαρτα που ανακλούν τις ακτίνες του ήλιου πάνω σε ένα μαύρο κλειστού τύπου (όπως γάστρα, μαύρο τηγάνι με καπάκι κ.α.). Όσο περισσότερη είναι η ανακλώμενη ακτινοβολία (δλδ μεγαλύτεροι καθρέφτες ή επιφάνειες με αλουμινόχαρτο) γύρω από το σκεύος μας, τόσο περισσότερη ενέργεια συγκεντρώνουμε πάνω σε αυτό, άρα επιτυγχάνουμε και μεγαλύτερες θερμοκρασίες. Οι καθρέφτες ανακλούν σχεδόν το 100% των ακτίνων ενώ το αλουμινόχαρτο αρκετά λιγότερο. Τοποθετήστε το μικρό κουτί στο μεγάλο. Η μόνωση θα γίνει ακόμα πιο απο